Monday, September 12, 2011

Mari buat duit dengan blogging

Assalamualaikum.

Salam sejahtera pada anda semua.

Mari buat duit dengan blogging.

Tahu tak macamna nak buat duit dengan blogging ni..?

Saya tahu sikit-sikit je.. Tapi tak pernah try lagi. Ada try tapi belum focus betul-betul.

Antara yang saya ada buat ialah menyertai Pengiklanan dari NUFFNANG.COM.MY  _> yang ada iklan bergambar dekat atas ngan tepi blog ni.. :-)

mesti ramai yang dah tahu.. buat masa ni saya baru dapat RM 4.40. Tunggu sampai RM 50 baru la bleh claim duit tu.. haha.. just try.

Bagi siapa2 yang serius nak buat duit dengan blogging ni haruslah bagi dia duduk depan laptop je 24 jam.. hehhe. -_-

Banyak yang perlu dipelajari.

Antara lain ialah GoogleAdsense. Siapa2 yang ada blogspot tahu la benda ni.. ada 1 tab dekat dashboard yang tulis "earning" . "Make Money with Google AdSense"

benda ni memang boleh buat duit. Kalau kena cara lah... Banyak panduan dan e-book yang tulis pasal Buat Duit Guna Google Adsense ni.. waa. try search pakcik Google..

Saya pun nak try lah.. Tapi perlu masa lagi.. Kena focus betul2. Dan juga kena rajin..
hehe.

Memang laa.. Klu malas buat apa pun tak jadi...

Haa.. Ok lah.. Sekian saja untuk malam ni..

p/s : Hati dah lega skit.
Nak tengok hati saya masa parah baca ni... KLIK

alamak xjelas plak.. klu nampak tu ada rm 4.69. haha. dah bertambah.

7 comments:

yangyuyu said...

k.ngah nye dah 88 inggit kot jeles tak hehe..tunggu 5-600 baru nak redeem hehe

Hafizul Amin said...

adoi... jeles kot....

hmm.. bila la nak dapat tu.. haha

Hafizul Amin said...

adoi... jeles kot....

hmm.. bila la nak dapat tu.. haha

mirakim said...

slow2 la..cri kabel dlu..
jom follow me..

Hafizul Amin said...

ok... =)

Hafizul Amin said...
This comment has been removed by the author.
hasif said...

Beri Laluan

awas cicak tokek di sini

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails