Saturday, November 12, 2011

Berkomunikasi dengan Allah? Ya Allah, izinkan kami bernafas lagi.....

Salam.

Alhamdulillah.. Ya Allah, izinkan hamba menulis blog ini agar menjadi manfaat kepada diriku dan orang lain juga.. Klu Engkau tidak memberi izin, hamba tidak akan dapat bernafas pun hari ni,, tak dapat makan pun hari ni, tak dapat melihat pun hari ni.

Saudara saudari pembaca, kawan2, moga-moga hidup kita diberkati Allah hari ini..

Semalam masa bersembang-sembang dengan mak mengenai Allah, mak tunjukkan satu buku, bertajuk JIWA POSITIF HIDUP BERTUHAN.

buku ni ditulis oleh Ustaz Fuad Latip. Boleh bukak link ini.. http://www.fuadlatip.com/v1

dan buku tu pun boleh di download dengan percuma.. Best buku ni, walaupun baru baca dalam 10 mukasurat sahaja...

Beliau cerita mengenai JIWA SUPER - pada muqaddimah. (VOL 1)

Apakah jiwa super? Sentiasa berkomunikasi dengan Allah.. Doa adalah antara cara2 berkomunikasi dengan Allah. Ada banyak lagi cara.

Satu perumpamaan yang membuatkan saya TERFIKIR sangat-sangat ialah : Bayangkan kita nak gunakan barang kawan kita ataupun nak pinjam barang, kita mestilah minta izin kat kawan kita tu. "Min, nak pinjam baldi jap, nak basuh baju" ----- contoh :D

Begitu juga dengan Allah, Allah pinjamkan kita udara- Kita kena minta izin kat Allah kita nak pinjam untuk bernafas...

TAPI..

pernahkah kita minta izin dengan Allah untuk membuat segala perkara.. klu doa tu mungkin selalu kita buat, tapi doa dan mintak izin adalah perkara yang berbeza.!!  KURANG AJAR nya kita tak mintak kebenaran Allah untuk guna air Allah...

Setiap barang Allah punya..!!!

Astaghfirullah... Subhanallah... ''memang sangat terkesan dengan muqaddimah ustaz ni"....

Wallahua'lam.. sambunglah baca dengan klik di sini... dan download e-book beliau..

http://www.fuadlatip.com/v1/

Wassalam... :-) ya Allah, ampunkan dosa kami ya Allah..... kami banyak berdosa padaMu ya Allah...

p/s : KLIK JUGA DI SINI... : PRA SEKOLAH PERCUMA UNTUK ANAK-ANAK??

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails